Welkom!

Je geniet van het leven. Je houdt van gezelligheid en goede gesprekken. Je gaat graag uit eten met vrienden, of een borrel drinken. Misschien heb je een baan of ben je ondernemer. Je hebt misschien een relatie, een gezin. Misschien neem je de tijd om goede boeken lezen, naar mooie muziek te luisteren. Je bent nieuwsgierig, je wilt leren en ontdekken.

Maar af en toe heb je het verlangen naar meer diepgang. Soms heb je het gevoel dat het leven je overkomt, dat jij niet zelf bepaalt hoe het loopt. Je voelt de behoefte om vaker bezig te zijn met zaken die er echt toe doen.

Dat is voor mij erg herkenbaar, aangenaam kennis te maken – welkom op Slijpsteen!

Wat is Slijpsteen?

Slijpsteen is geïnspireerd door de 7e eigenschap van The 7 Habits of Highly Effective People van Stephen Covey: sharpen the saw. Deze eigenschap ontleent zijn naam aan de houthakker die geen tijd heeft om zijn zaag scherp te maken, omdat hij nog zoveel bomen om moet zagen.

De zaag scherp houden betekent voor mij: de tijd nemen om bezig te zijn met zaken als gezondheid, welzijn en geluk – mijn verlangen om bewust te leven.

De laatste jaren ben ik steeds vaker bezig met vragen als: besteed ik genoeg tijd aan de dingen die echt belangrijk zijn? En in dat kader: wat is eigenlijk belangrijk voor me?

Op Slijpsteen wil ik mijn persoonlijke zoektocht naar bewust leven met je delen. Om te beginnen met een beetje egoïstische reden: door te schrijven word ik gedwongen om echt na te denken, beter te reflecteren. Daarnaast hoop ik natuurlijk dat Slijpsteen helpt om jouw zaag scherp te houden.

Wie is Vincent?

Vincent Snijder, geboren in 1967. Ik ben getrouwd, heb drie kinderen en woon in Haarlem. In mijn vrije tijd luister ik veel naar muziek, nieuwe popmuziek vooral. Ik probeer ook regelmatig een concert van een nieuw bandje te bezoeken. Ik geniet ervan om een biertje te drinken met vrienden. Mijn conditie houd ik op peil door twee keer per week een rondje hard te lopen in de duinen, in de zomer te beach-volleyballen en wekelijks een uurtje te tennissen.

Technologische innovaties boeien me enorm. Hoe nieuwkomers als Spotify, Netflix, Uber, Airbnb en Tesla bestaande bedrijfstakken op z’n kop zetten vind ik fascinerend. Ik krijg er energie van om zelf te experimenteren met innovaties: hoe kunnen digitale vernieuwingen mijn leven gemakkelijker maken? Papierloos leven is een voorbeeld van zo’n experiment – met wisselend succes overigens …

Na mijn studie Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit en militaire dienst ben ik in 1992 aan de slag gegaan bij Nationale-Nederlanden / ING. Daar heb ik in veel verschillende omgevingen allerlei veranderprojecten- en programma’s gedaan. Daarna heb ik jarenlang leiding gegeven aan verschillende IT-afdelingen. In die tijd is me duidelijk geworden waar mijn grootste passie ligt: ervoor zorgen dat mensen het beste uit zichzelf kunnen halen, energie krijgen van hun werk, plezier hebben en gelukkig zijn. Daar word ik zelf enthousiast van: ‘ik wil sprankelen en laten sprankelen’.

Ik hoop dat mijn persoonlijke zoektocht naar bewust leven helpt om jouw zaag scherp te houden – dat mijn zoektocht je inspireert, prikkelt, motiveert.

2 reacties

  1. Wow, wat een mooi initiatief! Ik heb met plezier de eerste artikelen gelezen en kijk uit naar meer… Dit inspireert mij en zet me zeker ook na tot denken. Dankjewel hiervoor!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *