Groene smoothie – onbetwist gezond

Net als veel mensen wil ik graag ‘gezond eten’. Maar het blijkt niet altijd eenvoudig om vast te stellen wat nou echt gezond is. De meningen verschillen nogal. Maar over één ding is bijna iedereen het eens: een groene smoothie is gezond.

Een groene smoothie is simpelweg een smoothie met bladgroente, fruit en water. De smaak van het fruit is behoorlijk overheersend, zodat je gewoon kan ontbijten met een portie spinazie of andijvie. En dat geeft een flinke energy-boost.

Mijn eenvoudigste recept is als volgt: haal ‘s avonds twee pakjes bevroren fruit (oa bij AH te koop – bijvoorbeeld aardbei en mango) uit de diepvries en zet die in de koelkast. Doe dit de volgende ochtend in een blender, een paar flinke handen met spinazie erbij, twee bananen, twee glazen water. En dan goed blenden (voor mij is een goede blender belangrijk want ik vind stukjes in mijn smoothie vies … ). Tip: bananen en mango maken je smoothie lekker smooth.

Ook kinderen en pubers vinden dit goed te doen, dus een prima manier om ook bij die doelgroep het groente- en fruitgebruik te stimuleren.

En voila – je hebt een behoorlijke hoeveelheid supergezond ontbijt. Zelf neem ik een flink glas en laat wat over is in de koelkast staan voor de rest van de familie.

De bedenker van de groene smoothie is Victoria Boutenko. Met haar boek “Green For Life” (uit 2005) legt ze op basis van wetenschappelijk onderzoek uit waarom groene smoothies zo gezond zijn. Het hele internet staat ondertussen vol met lekkere recepten, de meeste iets avontuurlijker dan mijn eenvoudige recept. Met gember, munt, bleekselderij, avocado, noem maar op.

Het proberen waard!

Eén reactie

  1. Pingback: Havermout – onbetwist gezond #2 – Slijpsteen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *